România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diana Șoșoacă, interviu pentru presa rusă despre Ucraina, UE și România

© Photo : oferit de Marius HoldeanSenator în Senatul României, Diana Șoșoacă
Senator în Senatul României,  Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul S.O.S. România (SOS România) este singurul partid necontrolat de sistem și de serviciile secrete, spune într-un interviu pentru EADaily președintele acestei forțe politice, senatorul și avocatul Diana Iovanovici-Șoșoacă
BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik. Într-un interviu pentru EADaily, senatorul Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, explică cauza fundamentală a recesiunii economice din țara sa, în timp ce consideră că Uniunea Europeană „și-a pierdut esența creării sale” și „se va destrăma pas cu pas”. Potrivit senatoarei, România se confruntă cu o dublă clasă politică, din care o mare parte este formată din „analfabeți funcțional și trădători”, iar cealaltă parte din „așa-zisa elită intelectuală”, formată din eforturile aventurierului George Soros. În plus, Diana Iovanovici-Șoșoacă este sigură că Ucraina ar trebui să renunțe la teritorii care nu îi aparțin.
”România se confruntă cu probleme economice pentru că are o economie de colonie, în care profiturile sunt scoase din țară de multinaționalele străine care ocolesc plata taxelor și impozitelor, astfel că țara trăiește din împrumuturi. Datoria externă a României a depășit 50 la sută din PIB și se împrumută într-un ritm galopant și la dobânzi astronomice, iar banii dispar ca și cum nu ar fi fost, în timp ce cetățenii nu văd nici un folos de pe urma acestor bani împrumutați”, spune Diana Șoșoacă în interviu.
Ea mai arată că e vorba de o economie de consum, dar de consum din import, pentru că în România nu se mai produce nimic, până și alimentele vin din import, în condițiile în care România era un mare producător în toate domeniile, iar din punct de vedere al produselor agro-alimentare excela.
”Colac peste pupăză, au mai venit și cerealele ucrainene, mai ieftine, dar nesănătoase, care, în loc să ajungă în Africa sau în Asia, așa cum se promisese, au fost desfăcute în România și au falimentat producătorii locali. Acestea sunt doar câteva aspect ale falimentului economic spre care România este direcționată cu bună știință de la Bruxelles pentru a fi doar o piață de desfacere și un izvor de mână ieftină de lucru care să susțină economiile occidentale, acolo unde românii se duc să muncească din lipsa perspectivelor de la ei de acasă”, se mai arată în interviu.
Între timp, arată senatoarea, în România sunt aduși muncitori imigranți din Asia cărora li se oferă condiții mai bune de lucru decât li se oferă românilor, pentru ca exodul românilor spre Occident să continue.
”România nu este partener strategic al USA, pentru că o astfel de poziție ar însemna egalitate în drepturi și obligații. În concepția SUA, România este o palmă de pământ pe care o folosește după bunul său plac, în funcție de interesele sale și în momentele interesante pentru ei. România nici măcar colonie nu este, pentru că o colonie are drepturi. Noi nici conducători români nu mai avem, ci tot felul de alogeni puși în funcții publice de Washington, Bruxelles și Tel Aviv. De aceea românii nu mai sunt reprezentați pe nicăieri, ci de unicul Senator român care a reușit să acceadă în Parlamentul României. Dacă am fi fost parteneri, atunci am fi intrat în SUA fără vize, am fi avut și noi baze militare în SUA, Ungaria nu și-ar mai fi permis să emită pretenții teritoriale fără fundament asupra Transilvaniei, nu am avea UDMR la guvernare (se știe foarte clar că după evrei, cel mai important lobby în SUA îl are Ungaria). Noi avem alogeni permiși și puși în fruntea țării ca pe vremea fanarioților, și ca ei vor sfârși”, mai spune senatorul.
”Ne-au umplut de multinaționale care își externalizează profitul prin firme de consultanță cu sedii în paradisuri fiscale, dau salarii de toată jena, sunt băncile care jecmănesc populația și antreprenorii români, procuratura română este condusa de distrugătorii economiei românești cum este Laura Codruța Kovesi, actualul procuror european, lăsată să câștige în fața candidatului Franței ca recompensă pentru prejudiciile aduse economiei românești, ne-au tăiat și exportat pădurile, ne-au omorât animalele sălbatice pentru trofee, ne-au luat pământurile, ne-au condiționat agricultura, ne-au alungat cetățenii: suntem țara cu cea mai mare emigrare pe timp de pace, țara cu cei mai mulți copii născuți în afara granițelor țării”, se mai arată în interviu.
Ea deplânge faptul că în România există o clasă politică duală, o parte imensă formată din analfabeți funcțional și trădători și o alta din așa-zisa protipendadă intelectuală formată prin ONG-urile sorosiste care își bat joc de trecutul istoric elogios al României, de cultură, de tradiții, de credința creștină milenară și care vând România pas cu pas.
”Paralel există națiunea română, care este majoritară, a ieșit din neștiință și manipulare și de abia așteaptă alegerile pentru a arata întregii clase politice trădătoare ce înseamnă o națiune trezită.
Aceasta trezire a fost posibilă prin acțiunea câtorva persoane, printre care mă număr si eu, care am conștientizat pericolul și am început să conștientizăm națiunea română de pretutindeni. Partidul S.O.S România nu este un partid în adevăratul sens al cuvântului, ci o mișcare de trezire a conștiinței naționale, născându-se la cererea românilor. SOS este semnalul morse de ajutor care a salvat milioane de oameni de când a fost inventat, dar și un cuvânt neaoș românesc care înseamnă stâlpul de susținere al casei, om de încredere, pe care te poți baza”, mai spune Diana Șoșoacă.
Ea arată că partidul S.O.S România este unicul partid necontrolat de sistem și de servicii și că a fost înființat acum un an de zile pentru a răspunde acestei nevoi stringente a românilor de a avea o alternativă și de a ieși din logica schimbării partidelor mainstream între ele, la 4 ani, de vreme ce ele fac exact aceleași lucruri.
Ce aduce diferit partidul S.O.S. România, mai spune senatoarea, este faptul că nu este o formațiune politică inventată în laboratoare pentru a-i păcăli încă o data pe români, ci o comunitate a celor care luptă pentru independența și suveranitatea politică și economică a României.
”De exemplu, suntem unicul partid care militează pentru negocieri de pace și care contrazice doctrina oficială de a înarma Ucraina, cerând ca NATO să nu implice nici România, nici alte state în conflict și facem acest lucru asumându-ne riscuri enorme”, spune Diana Șoșoacă.
Senatoarea a amintit că a fost primul parlamentar din lume care, deja din martie 2022, a lansat Memorandumul pentru pace - Neutralitate pentru România - Pacea de la București în care a solicitat demararea negocierilor de oprire a conflictului.
”Problema Ucrainei este că deține teritorii care nu îi aparțin și de aceea am depus și în Parlamentul României un proiect de lege prin care România să își recupereze teritoriile deținute ilegal de Ucraina. Ucraina trebuie să renunțe la teritoriile pe care le deține de la alte națiuni, iar acest lucru trebuie făcut prin negocieri”, mai spune președintele S.O.S. România.
Rezolvarea pe care o propune senatorul este ca toate țările creștine care încă mai au decența și credința reală, să se unească și să înceapă atât pe plan local, dar și împreună la nivel mondial, să se opună și să negocieze pacea.
”Este imperios necesară refacerea polului balcanic, de urgență, și refacerea polului statelor ex-comuniste care să militeze împreună pentru suveranitate, independență, suveranism”, mai spune senatoarea.
Diana Șoșoacă a adăugat că a atras atenția de mai multe ori asupra pericolului ca Moldova să fie atrasă în conflict, iar acest lucru reprezintă un risc real atâta vreme cât președintele Moldovei este pupila lui George Soros, adică Maia Sandu.
”Același pericol paște și România care, pe aceeași filieră a vulturilor războiului care pur și simplu încurajează extinderea conflictului, este împinsă înspre o decizie catastrofală de a se implica în conflict. Chiar eu am surprins pe străzile din Iași, pe 18 mai, un convoi de kilometri întregi de mașini militare cu armament care se îndreptau spre graniță și am dus această problemă în Parlamentul României, întrebând autoritățile ce au de gând? Nu e prima oară când îndrept lumina reflectoarelor spre aceste planuri războinice pentru a le împiedica prin scoaterea lor la lumină.
Demersurile mele parlamentare au suspendat, întârziat, amânat sau anulat multe acte de razboi pe care altfel România le-ar fi întreprins, având în vedere incapacitatea instituțiilor importante din România de a se opune ordinelor venite din exterior”, mai spune senatoare.
Ea a dat asigurări că poporul român, în proporție de peste 98%, se opune intrării României în război și implicării în orice fel a țării în acest conflict care nu îi aparține.
”Ca dovadă, în acest an nimeni nu s-a oferit voluntar să se înscrie în armată pentru a lupta în Ucraina, prim-ministrul României gândindu-se să instituie obligativitatea serviciului militar. Eu le-am spus: trebuie să fii prost să dai arme unui popor care te urăște visceral”, a adăugat senatoarea.
Despre UE, senatoarea spune că și-a negat scopul inițial și a devenit, dintr-o uniune de state suverane, un lagăr în care statele mai puternice și multinaționalele exploatează statele mai slabe.
”Ni se impun de la nivelul UE tot felul de legi aberante, cum sunt cele pentru educația sexuală a copiilor sau educația de gen, plus că ni se ia orice șansă la independență energetică sau economică de orice fel. Unele state, precum Ungaria, se luptă cu aceste tendințe de dominare din partea Bruxelles-ului, dar există acum o inițiativă a nouă state, printre care, din păcate, și România, prin care se dorește anularea dreptului de veto pe anumite domenii, pentru ca nici un stat să nu mai aibă posibilitatea de a avea o politică externă independentă. UE anulează, de asemenea, Constituțiile naționale, dorind să coordoneze totul, justiția, printre altele. În aceste condiții, statele încetează să mai fie state și devin provincii ale Imperiului european, iar acest lucru este inacceptabil”, a criticat ea Uniunea.
Senatoarea a spus și că a lansat propunerea creării unui Pol Balcanic care să ajute statele din regiune să își apere interesele, iar la această idee se raliază și politicieni din țările învecinate.
”Împreună am reuși să nu mai fim Estul slab și disprețuit, Estul ținut la colt și călcat în picioare, ci o forță care să își impună pozițiile la nivelul UE, iar colaborarea trebuie să meargă dincolo de granițele UE, incluzând Serbia, de exemplu. Statele singure nu mai pot face față puterii multinaționalelor care au bugete cât PIB-ul unei țări mai mici, așa că e vremea să lăsăm deoparte neînțelegerile care pot exista și să înțelegem că numai împreună ne putem salva națiunile.
Trebuie să construim pe baza a ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne-a dezbinat sau ne poate dezbina. Și vom reuși! Pentru că noi suntem aici de mii de ani stăpâni, avem tradiție în cooperare regională, iar Marea Neagră a fost dintotdeauna prietena noastră și dușmana dușmanilor noștri!”, a mai spus președintele S.O.S. România în interviu.
Fluxul de știri
0