Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Danemarca intră în cursa înarmării

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaTransport ilicit de arme
Transport ilicit de arme - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Abonare
Cunoscută prin politicile sale de stat social, Danemarca pare să se transforme într-un stat tot mai militarizat, în numele obiectivelor NATO.
BUCUREȘTI, 30 mai -Sputnik. Micul regat din nordul Europei a anunțat că vrea să atingă obiectivul de 2% din PIB pentru înarmare, obiectiv stabilit pentru toate statele membre NATO, până în anul 2030. De aceea începe investiții în înarmare ce vizează un plan de peste 20 de miliarde de euro pe următorii 10 ani.
Guvernul Danemarcei a anunțat marți că își va tripla bugetul pentru apărare în următorii 10 ani, deoarece intenționează să atingă obiectivul NATO de a cheltui 2% din PIB până în 2030, potrivit agenției AFP.
„Guvernul dorește să consolideze semnificativ apărarea și securitatea daneză cu aproximativ 143 de miliarde de coroane (20,5 miliarde de dolari) în următorii 10 ani”, a declarat ministrul interimar al apărării, Troels Lund Poulsen, într-un comunicat.
Fluxul de știri
0