Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia se poziționează contra ideologiei LGBT

© AP Photo / Burhan OzbiliciRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Recep Tayyip Erdogan
Abonare
Erdogan a denunțat propaganda homosexuală în timpul disursului victoriei sale, indcând astfel că poziționarea conservatoare și, implicit, contra Occidentului colectiv- dominat de ideologiile progresiste, nu a fost doar o temă de campanie.
BUCUREȘTI, 29 mai -Sputnik. Erdogan a atras atenția că există o ofensivă ideologică împotriva familiei și împotriva valorilor tradiționale, ofensivă căreia Turcia i se va opune cu fermitate.
Erdogan a mai acuzat partidul CHP şi formaţiunile aliate acestuia că sunt „infiltrate de mişcarea LGBTI”, dat fiind că au insistat asupra drepturilor persoanelor gay pentru a se conforma astfel ideilor progresiste occidentale. „Pentru noi familia este sfântă”, a subliniat Erdogan
Mai devreme, în prima sa intervenţie publică după încheierea alegerilor, Erdogan a spus că acest scrutin, precum şi legislativele desfăşurate pe 14 mai odată cu primul tur al prezidenţialelor şi în urma cărora partidul său Justiţie şi Dezvoltare (AKP) şi-a păstrat majoritatea, deşi a pierdut mandate, constituie un dublu eşec pentru CHP.
Erdogan a preluat și lozinca „Pa, pa , Kemal!” comentatorii speculând că președintele Turciei nu face referire doar la adversarul său, Kemal Kiliçdaroglu ci și la întreaga epocă republicană secularistă, dominată de imaginea primului președinte al Turciei, Mustafa Kemal ”Ataturk”.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Internațional
Erdogan: „Jocurile murdare” împotriva Turciei au eșuat
Fluxul de știri
0