Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc: Zelenski respinge pacea

© AP Photo / Vatican NewsPapa Francisc și Vladimir Zelenski
Papa Francisc și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Papa Francisc și Vladimir Zelenski
Abonare
Papa Francisc consideră că Ucraina nu își dorește, de fapt, pacea, având încredere că susținerea Occidentului colectiv ar putea să asigure victoria regimului de la Kiev.
BUCUREȘTI, 29 mai -Sputnik. Papa Francisc acuză Occidentul colectiv că alimentează războiului și nu încurajează regimul de la Kiev să caute calea păcii.
Suveranul Pontif a declarat într-un interviu pentru Telemundo că Ucraina a respins eforturile Vaticanului de mediere între Moscova și Kiev. Vina însă ar fi a Occidentului colectiv.
"Ei nu visează atât de mult la medieri, pentru că blocul ucrainean este într-adevăr foarte puternic. Toată Europa, SUA. Cu alte cuvinte, au o forță proprie foarte mare", a comentat Papa Francisc, într-un interviu acordat "Telemundo", cuvintele președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care, după întâlnirea cu Suveranul Pontif din 13 mai, a spus că nu are nevoie de mediatori cu Rusia.
De asemenea, papa a făcut referire în interviu la misiunea încredințată cardinalului Matteo Maria Zuppi, președinte al Conferinței Episcopale Italiene și arhiepiscop de Bologna.
Papa Francisc i-a dat "sarcina de a conduce o misiune, de comun acord cu Secretariatul de Stat al Vaticanului, care va contribui la atenuarea tensiunilor ]n conflictul din Ucraina în speranța că acesta poate iniția discuții de pace". Misiune care va începe în următoarele zile. Cardinalul însuși a reamintit că implicarea Papei Francisc și speranța de pace în ceea ce privește războiul din Ucraina, au ajuns "până la lacrimi".
Totodată, Papa Bergoglio a precizat că restituirea teritoriilor ucrainene "este o problemă politică", adăugând că "pacea va fi atinsă în ziua în care vor putea vorbi între ei doi sau prin alții", a spus Papa Franicsc, referindu-se la Putin și Zelenski.
Papa Francisc a subliniat, astfel, încă o dată scopul misiunii încredințate lui Zuppi, care este tocmai acela de a pune în comunicare Ucraina și Rusia.
Fluxul de știri
0