Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc: Zelenski respinge pacea

© AP Photo / Vatican NewsPapa Francisc și Vladimir Zelenski
Papa Francisc și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Papa Francisc și Vladimir Zelenski
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Papa Francisc consideră că Ucraina nu își dorește, de fapt, pacea, având încredere că susținerea Occidentului colectiv ar putea să asigure victoria regimului de la Kiev.
BUCUREȘTI, 29 mai -Sputnik. Papa Francisc acuză Occidentul colectiv că alimentează războiului și nu încurajează regimul de la Kiev să caute calea păcii.
Suveranul Pontif a declarat într-un interviu pentru Telemundo că Ucraina a respins eforturile Vaticanului de mediere între Moscova și Kiev. Vina însă ar fi a Occidentului colectiv.
"Ei nu visează atât de mult la medieri, pentru că blocul ucrainean este într-adevăr foarte puternic. Toată Europa, SUA. Cu alte cuvinte, au o forță proprie foarte mare", a comentat Papa Francisc, într-un interviu acordat "Telemundo", cuvintele președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care, după întâlnirea cu Suveranul Pontif din 13 mai, a spus că nu are nevoie de mediatori cu Rusia.
De asemenea, papa a făcut referire în interviu la misiunea încredințată cardinalului Matteo Maria Zuppi, președinte al Conferinței Episcopale Italiene și arhiepiscop de Bologna.
Papa Francisc i-a dat "sarcina de a conduce o misiune, de comun acord cu Secretariatul de Stat al Vaticanului, care va contribui la atenuarea tensiunilor ]n conflictul din Ucraina în speranța că acesta poate iniția discuții de pace". Misiune care va începe în următoarele zile. Cardinalul însuși a reamintit că implicarea Papei Francisc și speranța de pace în ceea ce privește războiul din Ucraina, au ajuns "până la lacrimi".
Totodată, Papa Bergoglio a precizat că restituirea teritoriilor ucrainene "este o problemă politică", adăugând că "pacea va fi atinsă în ziua în care vor putea vorbi între ei doi sau prin alții", a spus Papa Franicsc, referindu-se la Putin și Zelenski.
Papa Francisc a subliniat, astfel, încă o dată scopul misiunii încredințate lui Zuppi, care este tocmai acela de a pune în comunicare Ucraina și Rusia.
Fluxul de știri
0