Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu pune presiune pe libertatea presei

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Abonare
O nouă instituție publică, plătită de la buget, urmează să apară în Republica Moldova pentru a limita libertatea presei. Este vorba despre un Centru Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit ”Patriot”.
CHIȘINĂU, 29 mai -Sputnik. Președintele Maia Sandu a făcut public luni, în cadrul unui briefing de presă, anunțul înființării unei noi instituții bugetare menite să supravegheze și să limiteze libertatea presei din Republica Moldova.
”Cel mai bun antidot împotriva războiului informațional e dezvoltarea rezistenței cetățenilor la faptele reale. Azi anunț inițiativa legislativă de a crea o instituție care să combată propaganda și să apere cetățenii de manipulare. Voi propune Parlamentului crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit Patriot. Instituția va avea două responsabilități de bază: să transmită informații veridice către cetățeni și să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea” a declarat Maia Sandu.
Conform Maiei Sandu, textul inițiativei legislative va fi publicat mâine pe site-ul Președinției pentru consultări, iar până la finalul lunii iunie va fi trimis în Parlament.
„Știu că acest anunț va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva R. Moldova. Vor invoca dreptul la libertatea de exprimare. Dar acest drept nu poate fi un paravan pentru minciună și intoxicare. Eu am încredere în R. Moldova, sunt sigură că avem șansa să construim un stat european, vreau ca și cetățenii să aibă încredere în R. Moldova” a mai spus președintele susținut de Vest al regimului de la Chișinău.
Fluxul de știri
0