România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Dezvăluirile lui Dragnea despre jocurile politice din România

© AP Photo / Raed KrishanLiviu Dragnea
Liviu Dragnea - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2023
Abonare
Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri despre culisele alianței PSD-AUR care vrea să conducă România din 2024
BUCUREŞTI, 29 mai - Sputnik. Liviu Dragnea a spus la Realitatea Plus că „PSD și AUR vor forma o majoritate parlamentară prin care vor conduce justiția și economia din România”. Acest lucru este susținut și de senatorul Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România.
Fostul lider PSD a prezentat schema unei alianțe făcute de Florian Coldea care ar urmări să revină la conducerea Serviciului Român de Informații. Mai mult, SIE și SRI ar urma să fie unificate sub conducerea lui Coldea.
„Noi îl avem aici pe Florian Coldea. Visul lui permanent, pe care-l are și acum, e ca el să unească SRI și SIE într-o singură structură pe care el s-o conducă. Coldea are nevoie de o majoritate parlamentară - PSD, AUR si, la nevoie, USR. Toate aceste partide ling clanța la Ambasada Americii”, a spus Dragnea.
Președintele României ar fi Mircea Geoană, iar premierul numit ar urma să fie Călin Georgescu la propunerea AUR. Acesta ar urma să fie susținut și de PSD, mai spune Dragnea.
„Prin Grindeanu a început să se discute cu americanii. Ei încearcă să-l convingă pe Marceluș să înțeleagă că asta e singura variantă, și anume PSD + AUR, repet, la nevoie ori, ori cu USR, ori cu altcineva”, a mai afirmat Liviu Dragnea.
Senatoarea Diana Șoșoacă, fostă membră AUR, susține că există o înțelegere ascunsă între PSD și partidul lui Simion.
„Am acuzat partidul AUR de legaturi cu PSD și faptul că este copilul PSD. Se discută foarte clar de o colaborare între AUR și PSD la guvernare. Este adevărat ce spune domnul Dragnea, evident și cu USR, pentru că ei de foarte mult timp au înțelegeri ascunse”, a declarat Diana Șoșoacă la Realitatea PLUS.
Fluxul de știri
0