Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sugestie DW: Axă Berlin-București. Iese Washingtonul din schemă?

© AP Photo / Andreea AlexandruOlaf Scholz, Maia Sandu și Klaus Iohannis
Olaf Scholz, Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2023
Abonare
Organul oficial al guvernului german, DW, susține, într-o analiză, că, dacă apare o axă Berlin-București, România își va putea consolida imaginea de partener de încredere al UE și NATO.
BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. ”Dacă apare o axă Berlin-București, România își va putea consolida imaginea de partener de încredere al UE și NATO”, scrie organul oficial al guvernului german, DW, într-o analiză care se înscrie în ceea ce am putea denumi, deja, o campanie.
Sugestiile DW privind necesitatea apariției axei București-Berlin în locul tradiționalelor București-Londra-Washington, ori București-Paris-Washington, au venit în paralel cu vizitele celor mai înalți oficiali germani în România, în decurs de doar câteva săptămâni. Versiunea DW nu doar că nu mai conține Londra ori Paris, dar sare și Washingtonul. Se întâmplă ceva mișcări tectonice în geopolitica regiunii, în an preelectoral?, se întreabă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, pe inpolitics.ro.
Acesta amintește că, în aprilie, cancelarul german Olaf Scholz a sosit în România şi a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, ulterior de premierul Nicolae Ciucă, ba s-a văzut chiar și cu Maia Sandu. Scholz a dat cu acel prilej mesaje foarte călduroase pentru România, marșînd pe nevoia acceptării noastre în Schegen.
Zilele trecute, a urmat la rând președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, sosit în vizită de stat. Steinmeier nu doar că a avut discuții înalte la Cotroceni, dar și-a diversificat programul prin vizite la Sibiu și Timișoara, întrevederi cu oficiali locali, afaceriști, copiii, etnici germani ori evrei, vizită în școli, biserici, primării, în spații deschise șamd, subliniază Bogdan Tiberiu Iacob.
Fluxul de știri
0