România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Profesorii români nu cedează: continuă greva

© Photo : Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“Marius Nistor, președintele federației sindicatelor din învățământ „Spiru Haret”
Marius Nistor, președintele federației sindicatelor din învățământ „Spiru Haret” - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2023
Marius Nistor, președintele federației sindicatelor din învățământ „Spiru Haret”
Abonare
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că angajaţii din sistemul de învăţământ vor continua greva. Ce spune președintele de sindicat.
BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Angajații din sistemul de învățământ din România continuă greva și nu vor renunța nici la protestul anunțat pentru ziua de marți, 30 mai 2023, de la București. La această acțiune și-au anunțat participarea aproape 20000 de oameni.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, susține că Guvernul a modificat prin Ordonanță de Urgență, la finalul săptămânii, Legea Dialogului Social, pentru a exercita „presiuni” asupra greviştilor. Întrebat dacă, în acest context, se conturează scenariul amânării examenelor naţionale, Marius Nistor a răspuns: „Este posibil orice atâta vreme cât avem un astfel de comportament din partea Guvernului”, conform stiripesurse.ro.
Nistor a precizat că profesorii nu vor renunţa la protestul anunţat pentru marţi, în Capitală, în Piaţa Victoriei şi la Palatul Cotroceni, acţiune la care sunt aşteptaţi 20.000 de salariaţi din educaţie.
„Continuă acţiunile de protest şi în alte mari oraşe” a anunţat Nistor.
În ceea ce priveşte faptul că proiectul de act normativ anunţat duminică a fost publicat deja pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi pus în transparenţă publică, liderul sindical a declarat că nu e interesat de ce se publică pe site-urile ministerelor, ci el e interesat de ce spun angajații din învățământ.
”Asta contează! Iar Guvernul acesta cu bune intenţii, în ghilimele, îşi permite să modifice Legea Dialogului Social, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, aşa, la sfârşit de săptămână, ca să exercite presiuni asupra colegilor noştri! Aşa că nu mă interesează ce discută Guvernul pe site-urile lor! Să vină cu o ofertă corectă, cu o soluţie corectă în faţa colegilor noştri şi dacă au neclarităţi să meargă în şcoli!”, a spus Nistor.
Întrebat dacă, în acest context, se conturează scenariul amânării examenului de bacalaureat şi a Evaluării Naţionale, Marius Nistor a răspuns:
„Este posibil orice atâta vreme cât avem un astfel de comportament din partea Guvernului”.
Fluxul de știri
0