Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie: perturbări ale controlului de frontieră: erori în sistemul electronic

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2023
Abonare
Ministerul român al Afacerilor Externe informează cetățenii români că începând de sâmbătă au apărut perturbări ale controlului de frontieră, cauzate de erori în sistemul electronic la nivel naţional în Marea Britanie.
BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Cetățenii români care vor să călătorească pe calea aerului spre şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt informați de Ministerul român al Afacerilor Externe că începând de sâmbătă, 27 mai 2023, au apărut perturbări ale controlului de frontieră, cauzate de erori în sistemul electronic la nivel naţional, împiedicând folosirea porţilor electronice e-Gates la intrarea în Regatul Unit.

Potrivit MAE, Ministerul de Interne britanic a declarat că este în coordonare cu companiile aeriene şi cu operatorii aeroportuari pentru a minimiza efectele perturbărilor astfel cauzate.

Toate aeroporturile din Regatul Unit care folosesc e-Gates sunt afectate şi avertizează pasagerii care intenţionează să călătorească în Regat cu privire la posibile întârzieri la controlul de frontieră, relatează agerpres.ro .

Mai multe detalii se găsesc la https://www.bbc.co.uk/news/uk-65731795, https://www.london-luton.co.uk/passenger-info, https://www.heathrow.com/.
Fluxul de știri
0