Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cum va crește prețul apei

© Sputnik / Евгений Панасенко / Родник
Родник - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Furnizorii de apă potabilă avertizează asupra creșterii prețurilor în Germania, motivul fiind directiva UE privind calitatea apei potabile
BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Karsten Specht, vicepreședintele Asociației Companiilor Municipale (VKU), a declarat pentru presa din Germania că ”în ceea ce privește regulamentul privind zona de captare a apei potabile, preconizăm cheltuieli suplimentare semnificative care vor fi percepute nouă și consumatorilor”. Planurile guvernului federal sunt „prea costisitoare, prea vagi și prea birocratice”, adaugă Specht.
Noile reglementări actualizează standardele actuale de calitate a apei de la robinet prin stabilirea limitelor maxime pentru anumiți contaminanți, cum ar fi plumbul și bacteriile dăunătoare. De asemenea, acestea stabilesc cerințe minime de igienă pentru materialele care vin în contact cu apa potabilă (cum ar fi țevile sau robinetele) pentru a evita contaminarea.
Directiva (UE) 2020/2184 a Parlamentului European și a Consiliului din 16 decembrie 2020 privind calitatea apei destinate consumului uman a intrat în vigoare la 14 ianuarie 2021. Noua lege este un răspuns la inițiativa cetățenească „Right2Water” de a îmbunătăți accesul tuturor europenilor la apă de la robinet sigură și de înaltă calitate.
Statele membre au avut timp până la jumătatea lunii ianuarie 2023 să transpună directiva în dreptul intern.
Fluxul de știri
0