Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE dă o palmă fermierilor din Estul Europei – interesele Ucrainei, în prim plan

© Sputnik / Rodion ProcaНа протест у Минсельхоза вышли фермеры из числа тех, кто участвует в бессрочной акции в палаточном городке
На протест у Минсельхоза вышли фермеры из числа тех, кто участвует в бессрочной акции в палаточном городке - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2023
Abonare
Joi, 25 mai 2023, Uniunea Europeană a convenit să suspende pentru încă un an restricțiile asupra importurilor din Ucraina în ciuda faptului că statele vecine ar fi preferat reinstituirea tarifelor vamale.
BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Uniunea Europeană nu ține cont de doleanțele fermierilor din Europa de Est și acordă încă o dată prioritate Ucrainei.
Joi, 25 mai 2023, UE a convenit să suspende pentru încă un an restricţiile asupra importurilor din Ucraina, în ciuda faptului că statele vecine ar fi preferat reinstituirea tarifelor vamale, pe fondul protestelor fermierilor lor faţă de preţurile scăzute la cereale din cauza inundării pieţei cu produse ucrainene ieftine.
Consiliul UE, organismul ce reuneşte guvernele UE, a anunţat într-un mesaj pe Twitter că miniştrii din UE responsabili pentru comerţ au fost de acord cu prelungirea eliminării taxelor şi altor restricţii de import pentru mărfurile ucrainene, măsură pe care Uniunea Europeană o luase în iunie 2022 pentru o perioadă iniţială de 12 luni.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit UE pentru prelungirea scutirii de taxe şi s-a angajat să depună eforturi pentru a îndeplini standardele Uniunii Europene, necesare pentru a obţine pentru Kiev statutul de membru al blocului din care în prezent fac parte 27 de ţări, transmite stiripesurse.ro .
Suspendarea tuturor taxelor vamale a stârnit nemulţumirea asociaţiilor de agricultori din ţările vecine Ucrainei, culminând cu interzicerea de către Polonia şi Ungaria a unor importuri de cereale din Ucraina în luna aprilie. Aceste ţări au devenit rute de tranzit pentru cerealele ucrainene care nu mai puteau fi exportate prin porturile ucrainene de la Marea Neagră.
Fluxul de știri
0