Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stat membru NATO raportează o creștere a exporturilor către Rusia

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaШтаб-квартира НАТО в Брюсселе.
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе. - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2023
Abonare
Exporturile din Estonia către Rusia sunt în creștere, în ciuda sancțiunilor occidentale, au recunoscut autoritățile din statul baltic.
BUCUREŞTI, 26 mai – Sputnik. În martie, exporturile Estoniei către Rusia au crescut de la 57 de milioane de euro la 74 de milioane de euro la nivel anual, a declarat miercuri, pentru portalul estonian de radiodifuziune de stat ERR, Yane Leppmets, analist la Departamentul de Statistică al țării.
„44% dintre exporturi sunt reprezentate de mașini și echipamente de transport: acestea sunt mașini de imprimat și de centrifugare”, a precizat Leppmets, potrivit RT.
Leppmets a legat intensificarea exporturilor de creșterea inflației, explicând că volumul mărfurilor a rămas aproximativ același, dar prețurile au crescut.
Estonia, care este membră a NATO, s-a numărat printre cei mai vocali critici ai Rusiei și a cerut Bruxelles-ului să impună sancțiuni mai stricte împotriva Moscovei. Ministerul de Externe al țării i-a îndemnat pe oamenii de afaceri locali să renunțe la comerțul cu țara sancționată.
„Estonia a fost întotdeauna un susținător al sancțiunilor dure. Facem apel către companiile estoniene să respecte aceste sancțiuni dure”, a declarat pentru ERR Tynis Nirk, reprezentant al ministerului.
Între timp, Rusia a reiterat că rezistă la presiunea restricțiilor internaționale, care a crescut în ultimul an.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că previziunile privind prăbușirea economiei ruse din cauza sancțiunilor occidentale ample au fost inexacte și că, dimpotrivă, suveranitatea țării a fost consolidată semnificativ.
Economia globală a suferit schimbări semnificative, dar Rusia s-a adaptat și „devine unul dintre lideri în aceste procese”, a adăugat preşedintele.
Fluxul de știri
0