Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO: Protest împotriva inițiativei PAS de a redenumi Ziua Victoriei

Abonare
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au desfășurat o acțiune de protest împotriva inițiativei partidului PAS de a redenumi Ziua Victoriei în Ziua Comemorarii, care este programată să fie sărbătorită pe 8 mai. Urmăriți transmisiunea live a Sputnik Moldova.
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), aflați în opoziție, desfășoară un miting anunțat anterior împotriva intenției autorităților de a redenumi Ziua Victoriei și de a amâna data sărbătoririi.
Partidul de guvernământ PAS din Moldova, care are o majoritate în parlament, a înregistrat un proiect de lege privind redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorarii, care este programată să fie sărbătorită pe 8 mai. Inițiativa este inclusă pe ordinea de zi a ședinței organului legislativ suprem al Republicii pentru ziua de vineri, 26 mai.
Joi, în fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova a avut loc un pichet împotriva proiectului de lege al majorității de guvernământ.
Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul socialist Igor Dodon a spus că „regimul Sandu a scuipat din nou în fața întregului popor al Moldovei”.
Șeful Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”, Aleksei Petrovici, este sigur că sarcina este ca pe 9 mai să fie, de fapt, sărbătorită Ziua Europei, iar 8 mai va fi Ziua Comemorarii și Reconcilierii sau Ziua sfârşitul celui de-al doilea război mondial pe continentul european.
Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Viktor Petrov, a făcut apel la locuitorii autonomiei și a întregii țări să se opună intenției PAS de a redenumi Ziua Victoriei.
Fluxul de știri
0