Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția parlamentară acuză guvernarea de uzurpare a puterii de stat

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaВлад Батрынча
Влад Батрынча - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2023
Abonare
Deputații BCS în cadrul conferinței de presă de astăzi au declarat că a fost înregistrat în parlament proiectul Declarației cu privire la constatarea subminării statului de drept și a uzurpării puterii de stat în Republica Moldova
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Republica Moldova au înregistrat proiectul Declarației privind „uzurparea puterii” de președintele Maia Sandu.
„Declarația este aproape similară cu cea din 2019, semnată aici, în parlamentul Republicii Moldova. Un Partid Politic, practic a subminat Constituția și statul de drept”, a declarat Vlad Batrîncea.
Potrivit lui, deputații se referă în special la starea de urgență care a fost instituită în Republica Moldova de aproape doi ani.
„Comisia pentru Situații Excepționale a preluat atribuțiile atât a Executivului cât și a puterii judecătorești” – Batrîncea.
Elaborarea proiectului Declarației a fost în coordonare cu partidele extraparlamentare, inclusiv cu PDCM, partid condus de Ion Chicu, exprim-ministru. Poziția exprimată în Declarație este împărtășită de majoritatea actorilor politici din Republica Moldova.
Fluxul de știri
0