Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Implicarea directă a NATO în conflictul din Ucraina creşte riscul de război nuclear

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2023
Serghei Lavrov
Abonare
Implicarea directă a statelor membre ale NATO în criza din Ucraina crește riscul unui conflict nuclear, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
BUCUREŞTI, 25 mai – Sputnik. „De jure, țările NATO sunt implicate direct în conflict de partea Kievului. O astfel de [implicare] iresponsabilă crește semnificativ riscul unei confruntări militare directe între puterile nucleare”, a declarat Lavrov în cadrul unei Reuniuni internaționale a înalţilor reprezentanți responsabili cu problemele de securitate, care are loc în regiunea Moscovei.
Înaltul diplomat al Rusiei a adăugat că Moscova a solicitat SUA și UE să abandoneze deciziile unilaterale forțate, pentru a reduce tensiunile în lume.
„În scopul reducerii tensiunilor la nivel internațional, solicităm Washingtonului și Bruxelles-ului să renunțe la deciziile unilaterale forțate, la încercarea de a marginaliza ONU și de a crea structuri ale unei compoziții limitate în afara acesteia, care nu au legitimitate, dar pretind că stăpânesc asupra restului lumii”, a subliniat Lavrov, citat de Sputnik Internaţional.
Diplomatul a adăugat că Pentagonul a început să construiască laboratoare microbiologice pentru a crea componente de arme biologice, inclusiv de-a lungul perimetrului granițelor Rusiei.
„Sub pretextul furnizării de asistență sanitară și epidemiologică, Pentagonul a început să construiască și să modernizeze laboratoare microbiologice pentru a dezvolta componente de arme biologice, inclusiv de-a lungul perimetrului granițelor Rusiei și Chinei”, a avertizat Lavrov.
De asemenea, el a avertizat cu privire la militarizarea Spaţiului.
„La fel ca marea majoritate a țărilor, solicităm utilizarea infrastructurii spațiale civile numai în scopuri declarate, în conformitate cu prevederile Tratatului cu privire la Spaţiul cosmic, din 1967”, a adăugat Lavrov.
Din acest motiv, Rusia consideră că utilizarea sateliților comerciali de către Statele Unite și alte țări în scopuri militare este foarte periculoasă.
„Considerăm utilizarea sateliților comerciali de către Statele Unite și aliații săi în scopuri militare, pentru a se amesteca în treburile interne ale statelor și pentru alte activități subversive, ca fiind o tendință extrem de periculoasă”, a subliniat Lavrov.
Fluxul de știri
0