România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Fost ministru, despre moda promovată de Bruxelles ce afectează major România

© Sputnik / Rodion ProcaAnca Dana Dragu
Anca Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2023
Abonare
Anca Dragu spune că nefinanțarea proiectelor pe gaze, în condițiile în care accesul locuitorilor României la gaze de uz casnic este limitat, sub o treime din populație fiind conectată la reţeaua de gaze, afectează major populația.
BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. România nu a putut, până acum, să exploateze resursele de gaze din Marea Neagră, în condițiile în care Turcia a început extracția la un zăcământ descoperit acum trei ani. Anca Dragu, fost ministru al finanțelor, a declarat că există un risc real ca România să nu extragă niciodată vreun metru cub de gaze din perimetrul Mării Negre.
Pe această cale, Anca Dragu a vorbit și despre moda promovată de Bruxelles și care afectează într-un sens major România: nefinanțarea proiectelor pe gaze, în condițiile în care accesul locuitorilor României la gaze de uz casnic este limitat, sub o treime din populație fiind conectată la reţeaua de gaze.
”Din păcate, am văzut, în ultimele documente, că nici un euro nu se mai duce pentru finanțarea unor proiecte pe gaze. Asta, pentru noi, pentru România, țară producătoare, țară cu resurse, trebuie să ne pună puțin pe gânduri și trebuie să ne gândim către o strategie, să găsim resursele naționale, interne, resurse diferite de cele europene pentru aceste proiecte”, a spus Anca Dragu, la evenimentul ”Bucharest Leaders' Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”, organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, relatează stiripesurse.ro.
Fluxul de știri
0