Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria, singura țară independentă din UE

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Abonare
Ungaria a blocat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și 500 milioane de euro pentru înarmarea Ucrainei
BUCUREŞTI, 23 mai – Sputnik. Miniștrii de externe ai UE nu au reușit să cadă de acord asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și a unei alte tranșe de asistență militară pentru Ucraina, a declarat ministrul maghiar al afacerilor externe și al relațiilor economice externe, Peter Szijjarto.
„Astăzi la întâlnire, în ciuda faptului că propunerile au fost promovate de majoritatea țărilor, nu a existat nicio decizie cu privire la finanțarea ulterioară a livrărilor de arme (către Ucraina-n.red), nici cu privire la sancțiuni”, a spus el.
După cum a remarcat politicianul, Budapesta se va opune alocării a 500 de milioane de euro din Fondul european de pace pentru înarmarea Ucrainei atâta timp cât banca maghiară OTP va apărea pe lista „sponsorilor de război”.”„Poziția maghiară rămâne solidă ca o stâncă”, a spus Szijjártó.În plus, Ungaria nu sprijină includerea energiei nucleare a UE în noul pachet de sancțiuni, deoarece consideră că aceasta este o amenințare la adresa suveranității sale energetice, a spus ministrul
Fluxul de știri
0