Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia implementează planul reducerii producției de petrol

Petrol - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Abonare
Se aşteaptă ca producția de petrol rusesc să scadă cu 350.000 de barili pe zi (bpd) faţă de nivelurile din februarie.
BUCUREŞTI, 23 mai – Sputnik. Moscova implementează planul unei reduceri voluntare a producţiei de petrol, astfel că se aşteaptă ca producția de petrol rusesc să scadă cu 350.000 de barili pe zi (bpd) faţă de nivelurile din februarie, a raportat site-ul Oilprice săptămâna trecută, citând date de la Kpler.
Potrivit firmei de urmărire a mărfurilor, companiile rusești de stat în domeniul energiei pun în aplicare obligația, producția de ţiţei brut aşteptându-se să ajungă la 10,709 milioane bpd, potrivit datelor citate de RT.
În februarie, Rusia s-a angajat să reducă voluntar producția de petrol cu 500.000 bpd începând din martie. Măsura a venit în urma impunerii unui plafon de preț de către Occident de 60 de dolari pe baril, plafon pe care Moscova îl consideră ca fiind un mecanism non-piață și inacceptabil.
Rusia a avertizat în mod repetat că acest tip de intervenţie asupra pieţei nu poate duce decât la o scădere la nivel global a investițiilor și la un viitor deficit de resurse energetice, ceea ce va provoca, în final, creșterea prețurilor.
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat la începutul acestei săptămâni că țara sa a decis să reducă producția de petrol pentru a sprijini prețurile globale.
„Toate acțiunile noastre, inclusiv reducerile voluntare ale producției, au legătură cu necesitatea de a susține un anumit climat al preţurilor pe piețele globale, în contact cu partenerii noștri din OPEC+”, a spus președintele rus, adăugând că „reducem producția, dar, cu toate acestea, ea se află la nivelul necesar”.
Este puțin probabil ca exporturile de petrol rusesc să scadă, pe fondul cererii în creștere în India și China, care au devenit cei mai importanţi consumatori de energie din țara sancționată, au declarat într-un comunicat analiștii de la Kpler.
Ei se așteaptă ca producția de ţiţei brut rusesc să revină, în a doua jumătate a anului, la 10,83-10,85 milioane bpd.
Fluxul de știri
0