România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România vrea să aprovizioneze integral cu gaze și electrcitate Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu a declarat că deja a fost aprobat, de Guvern, săptămâna trecută, un memorandum cu privire la întărirea cooperării energetice între România și Republica Moldova.
BUCUREȘTI, 23 mai – Sputnik. Ministrul român al Energiei susține că România intenționează să aprovizioneze integral Republica Moldova cu energie electrică și gaze naturale din surse proprii, iar un memorandum cu privire la întărirea cooperării energetice între ambele state a fost deja aprobat săptămâna trecută de Guvern.
Declarația a fost făcută de ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, în cadrul unui forum tematic. El a accentuat că relația cu Republica Moldova pe această dimensiune este prioritară pentru autoritățile de la București, relatează inpolitics.ro.
Demnitarul român a spus că, la nivelul gazelor naturale există gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău și că se studiază creșterea capacității de interconectare prin acest gazoduct.
”Suntem în stadiu avansat cu proiectul Suceava-Bălți, linie de 400 kV, pentru a lega direct Republica Moldova de România. Avem două opțiuni pe finanțare pe teritoriul României. Colegii moldoveni au deja finanțarea pentru partea de pe teritoriul Republicii Moldova. Nuclearelectrica a semnat deja cu Energocom un contract pentru unitatea trei și unitatea patru. Practic dorim că aprovizionăm în integralitate și în totalitate Republica Moldova, cu energie și gaze naturale din România”, a declarat Virgil Popescu.
Fluxul de știri
0