Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova reacționează la amenințările cu atacuri asupra Crimeei

© SputnikКрым
Крым - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Abonare
Crimeea face parte din Rusia, iar amenințările cu atacuri posibile asupra peninsulei sunt iresponsabile, a menţionat Ministerul rus de Externe, care a comentat declaraţiile unui consilier al Casei Albe.
BUCUREŞTI, 23 mai – Sputnik.După ce Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al preşedintelui Statelor Unite, a declarat că Washingtonul nu consideră o problemă ca Ucraina să folosească arme occidentale pentru a ataca Crimeea, diplomația rusă a reacţionat.
Moscova va găsi o modalitate pentru a preveni punerea în aplicare a ameninţărilor cu posibile atacuri asupra peninsulei, care face parte din Rusia, a declarat ministrul adjunct rus de Externe, Sergei Riabkov, citat de Sputnik.
„Crimeea este parte integrantă a Rusiei, iar încercările de a prezenta diferit realitatea, de a amenința, de a pune acest fapt la îndoială constituie o altă confirmare cu privire la escaladarea iresponsabilă din partea Washingtonului”, a spus Riabkov jurnaliștilor.
Diplomatul a subliniat că „este cert că integritatea teritorială a Rusiei, precum și securitatea ei, va fi asigurată în mod fiabil”.

Fără restricții privind utilizarea armelor occidentale

Pe 21 mai, Jake Sullivan a anunțat, prin canalul de televiziune CNN, că țara sa nu a impus restricții Ucrainei privind utilizarea armelor occidentale asupra Crimeei. Potrivit acestuia, Washingtonul consideră peninsula ca aparținând Kievului.
Totuşi, acesta a spus că Statele Unite nu i-au permis Kievului să folosească armele pentru a ataca restul teritoriului rus.
Fluxul de știri
0