Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mișustin a numit direcțiile prioritare ale cooperării dintre Rusia și China

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Abonare
Mișustin: extinderea traficului aerian este o prioritate a cooperării dintre Rusia și China.
CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Extinderea traficului aerian, utilizarea activă a potențialului Rutei Mării Nordului constituie direcția prioritară a cooperării dintre Federația Rusă și China, a declarat prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin.
"Printre alte priorități sunt extinderea traficului aerian. Și, bineînțeles, utilizarea mai activă a potențialului Rutei Mării Nordului - ca cea mai scurtă cale din Asia către Europa", a spus Mișustin, luând cuvântul marți la forumul ruso-chinez de la Shanghai.
El a mai adăugat că cooperarea dintre Rusia și China în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor se află la un nivel înalt.
În opinia lui Mișustin, Rusia și China trebuie să lucreze mai activ „la facilitarea accesului reciproc pe piețele agricole și să consolideze împreună securitatea alimentară”. El a menționat că comerțul ruso-chinez ar putea ajunge până la 200 de miliarde de dolari către sfârșitul acestui an.
Fluxul de știri
0