Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Acuzații grave la adresa Occidentului

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2023
Abonare
Fostul lider al partidului Podemos din Spania, Pablo Iglesias, spune că „o țară occidentală puternică” se află în spatele exploziilor Nord Stream
Bruxelles, 23 mai – Sputnik. Într-un interviu pentru ziarul italian Il Fatto Quotidiano, Pablo Iglesias, fostul lider Podemos, a susținut că autoritățile germane încercau să ascundă urmele cuiva, deși incidentul echivala cu o declarație de război. „A arunca în aer cele două conducte de gaz înseamnă declararea războiului împotriva Germaniei, așa că este ridicol și dezgustător [să urmărești] cum guvernul german încearcă să pună totul sub covor”, a remarcat Iglesias. Potrivit acestuia, multe țări joacă roluri ambigue în situația din jurul conflictului ucrainean.
„O țară occidentală puternică a contribuit în mod clar la atacul asupra Nord Stream, o instalație de infrastructură aparținând Rusiei și Germaniei, adică membru NATO”, a spus Iglesias, adăugând că Rusia „nu a beneficiat deloc” de pe urma actului de sabotaj.
Iglesias a fost mai devreme viceprim-ministru în guvernul Spaniei. El s-a numărat printre fondatorii partidului Podemos care a fost fondat pe fondul protestelor Indignados din 2015 (similar mișcării Occupy Wall Street). Partidul a intrat ulterior în parlamentul țării și acum face parte din coaliția de guvernământ.
Fluxul de știri
0