Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prigoană împotriva bisericilor românești din Ucraina

© Sputnik / Евгений ПанасенкоImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Biserica ortodoxă din Rângaci, regiunea Cernăuți, a fost preluată cu forța, iar preotul bătut
BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik. În satul Rângaci din comuna Noua Suliță, simpatizanții Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina, controlată de Kiev, au preluat biserica Înălțarea Domnului. Aceștia au agresat preotul paroh Serafim Dumitrovici și credincioșii prezenți în sfântul locaș, transmite Eparhia Cernăuților și Bucovinei conform publicației BucPress din Cernăuți.
„Un grup de aproximativ 40 de bărbați înarmați, care au pretins că fac parte dintr-o „companie privată de securitate”, au sosit la Biserica Înălțarea Domnului cu un autobuz. Ei au intrat pe teritoriul bisericii. Folosind o armatură și un polizor unghiular și recurgând la violență fizică, ei au sechestrat lăcașul de cult”, scrie eparhia.
„Brigadă de asalt a intrat brusc în localitate în jurul orei 9.00, distrugând gardul și spărgând ferestrele bisericii, apoi preluând controlul asupra sfântului locaș. Trei persoane care se ocupau de cositul ierbii, curățenie și pregătirea bisericii pentru sărbătoarea hramului, au încercat să se opună acestei brigăzi. Printre cele trei persoane se numărau părintele Serafim, un enoriaș și o femeie ce deține funcția de staroste a bisericii. Confruntarea a fost de scurtă durată”, se spune în comunicat.
Eparhia Cernăuților și Bucovinei mai raportează că preotul paroh a fost îmbrâncit la pământ și bătut cu picioarele, iar telefonul său a fost distrus.
Fluxul de știri
0