Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lula da Silva a declarat că Zelenski nu s-a prezentat la o întâlnire cu el la summitul G7

© Sputnik / Mikhail Fomichev / Accesați arhiva multimediaПрилет в Москву президента Бразилии Луиса Игнасиу Лула да Силвы
Прилет в Москву президента Бразилии Луиса Игнасиу Лула да Силвы - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2023
Abonare
Președintele brazilian Lula da Silva a declarat că Zelenski nu s-a prezentat la o întâlnire cu el la summitul G7.
CHIȘINĂU, 22 mai- Sputnik. Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că Vladimir Zelenski nu s-a prezentat la întâlnirea cu el, care urma să aibă loc în marginea summitului G7 de la Hiroshima, transmise de portalul G1,
Anterior, Financial Times a raportat că președintele francez Emmanuel Macron l-a convins pe Lulu da Silva să se întâlnească cu Zelenski la summit.

„În această sală era programată o întâlnire bilaterală cu Ucraina . Așteptam și am primit informații că au fost întârziate. Între timp, l-am primit pe președintele Vietnamului . Când președintele Vietnamului a plecat, Ucraina nu s-a prezentat. Cu siguranță a avut o altă întâlnire... nu am fost dezamăgit, m-am supărat pentru că mi-ar plăcea să-l cunosc... Zelenski este adult și știe ce face”, a spus Lula.

Brazilia prezentase anterior o inițiativă privind reglementarea ucraineană, Lula da Silva sugerând crearea unui format de tip G20 pentru a găsi soluții la conflict.
Anterior, președintele Braziliei a spus că SUA și Europa ar trebui să înceapă să discute despre ajungerea la o înțelegere în Ucraina și să nu încurajeze conflictul. Politicianul le-a sfătuit țărilor care nu sunt implicate în ea să își asume responsabilitatea pentru avansarea negocierilor pentru o înțelegere, precum și să ofere Rusiei „condiții minime” pentru încheierea acestui conflict. În plus, Lula da Silva a sugerat crearea unui format asemănător G20 pentru a discuta situația din Ucraina.
În 2023, președinția G7 a trecut Japoniei . Summitul G-7 a avut loc la Hiroshima în perioada 19-21 mai.
Pe lângă țările participante, la întâlnire au fost invitate să participe India, Australia, Brazilia, Coreea de Sud, Vietnam, Indonezia, Insulele Cook și Uniunea Comore. Participarea lui Zelenski la summit a fost spontană.
Fluxul de știri
0