Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Consultări de securitate ruso-chineze vor avea loc la Moscova

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2023
Abonare
Consultări de securitate ruso-chineze vor avea loc la Moscova, anunță Consiliului de Securitate al Rusiei
CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Consultările ruso-chineze privind securitatea publică, justiția și ordinea publică vor avea loc luni la Moscova, a anunțat serviciul de presă al personalului Consiliului de Securitate al Rusiei.
„Vor fi ținute de secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrushev și membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din Republica Populară Chineză, secretar al Comisiei politice și juridice a Comitetului Central al Partidul Comunist din China Chen Wenqing”, se spune în mesaj.
Consultările ruso-chineze cu privire la diferite aspecte ale securității au loc anual fie în Rusia, fie în China . În septembrie anul trecut, în China au avut loc consultări privind stabilitatea strategică, conduse de Nikolai Patrushev și membru al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC, Yang Jiechi . Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, în cadrul unui astfel de mecanism de contacte, se întâlnește acum personal cu Chen Wenqing pentru prima dată la nivelul șefilor de delegații.
Aceste consultări, care au loc prin intermediul Consiliilor de Securitate ale ambelor țări, aduc o contribuție semnificativă la dezvoltarea relațiilor ruso-chineze, a remarcat Patrushev, reunindu-se la Moscova la sfârșitul lunii februarie a acestui an cu un membru al Comitetului Central al PCC, șef al biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al PCC Wang Yi .
Cursul spre dezvoltarea unui parteneriat strategic cu China este o prioritate necondiționată a politicii externe a Rusiei, relațiile dintre Moscova și Beijing sunt valoroase în sine și nu sunt supuse condițiilor externe, a subliniat atunci secretarul Consiliului de Securitate.
Federația Rusă și China sunt în favoarea construirii unei ordini mondiale mai juste, salută numărul tot mai mare de state care aleg calea dezvoltării suverane pe baza identității și tradițiilor lor, a spus Patrushev la întâlnirea cu Wang Yi.
Patrușev și-a exprimat apoi regretul că transformarea în continuare a sistemului de relații internaționale către un model multipolar al ordinii mondiale se confruntă cu o opoziție tot mai mare din partea Occidentului colectiv, care se străduiește să-și mențină dominația globală cu orice preț.
În special, occidentalii au denunţat unilateral o serie de tratate internaţionale importante, inclusiv în domeniul controlului armelor, şi promovează proiecte benefice unui grup excepţional de restrâns de ţări pentru a crea noi blocuri militare în diferite regiuni ale lumii, a declarat secretarul Consiliul de Securitate al Federației Ruse a declarat. Statele Unite și aliații săi încearcă să înlocuiască normele universale ale dreptului internațional cu așa-numita „ordine bazată pe reguli”, a adăugat Patrushev.
Evenimentele sângeroase declanșate de Occident în Ucraina sunt doar un exemplu, a menționat el. Toate acestea se fac împotriva Rusiei și Chinei, precum și în detrimentul statelor în curs de dezvoltare, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse. În contextul campaniei lansate de Occidentul colectiv pentru a dubla înfrângerea Rusiei și Chinei, aprofundarea în continuare a coordonării și interacțiunii ruso-chineze pe arena internațională este de o importanță deosebită, a subliniat Patrushev.
La întâlnirea cu Wang Yi, Patrushev a reafirmat sprijinul continuu al Moscovei pentru Beijing în problemele din Taiwan , Xinjiang, Tibet și Hong Kong , despre care spune că sunt folosite de Occident pentru a discredita China.
Fluxul de știri
0