Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria spune PAS aderării Moldovei la UE

© Sputnik / Osmatesco / Accesați arhiva multimediaМитинг М. Санду "Европейская Молдова"
Митинг М. Санду Европейская Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2023
Abonare
După Finlanda, și Austria spune că Republica Moldova și Ucraina nu ar trebui să adere la UE înaintea statelor din Balcanii de Vest
BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik. În cadrul unui interviu pentru Die Welt, ministrul de Externe de la Viena, Alexander Schallenberg, a declarat că Ucraina și R. Moldova nu ar trebui să fie priorități pentru UE în ceea ce privește aderarea.
”Ucraina va adera la UE de îndată ce cerințele vor fi îndeplinite. Nu ar trebui să existe o societate cu două niveluri. La Salonic, acum 20 de ani, am promis țărilor din sud-estul Europei să ni se alăture. Ar fi fatal dacă Ucraina și R. Moldova ar trece pe calea rapidă, iar țările din Balcanii de Vest vor fi lăsate pe margine” a spus el.
Potrivit lui Schallenberg, Occidentul ar trebui să continue să negocieze cu Rusia, deoarece este cel mai mare vecin geografic al UE și cea mai mare putere nucleară de pe planetă.
Acum două săptămâni, ministrul de Externe al Finlandei, Pekka Haavisto, a declarat că Uniunea Europeană ar urma să examineze cererile de aderare a Ucrainei și R. Moldova doar după ce Albania și Macedonia de Nord se vor alătura la marea familie europeană.
Fluxul de știri
0