Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Atac la Biden printr-un om de afaceri din România

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2023
Abonare
O televiziune americană arată că un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul ambasadei americane din BucureștiMarius Holdean
BUCUREŞTI, 22 mai - Sputnik. Televiziunea One America News arată că un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul ambasadei americane din București, după ce republicanii din Camera Reprezentanților au identificat mai multe plăți făcute de magnatul român Gabriel Popoviciu, printr-un intermediar, către președintele Joe Biden și rudele lui.
Adrian Zuckerman, fost ambasador în România pe vremea președintelui Donald Trump, a relatat pentru One America News despre o afacere imobiliară coruptă în urma căruia Popoviciu a ajuns un fugar condamnat în instanță și concomitent proprietar al ambasadei americane București.
Zuckerman a afirmat că oratorul invitat la inaugurarea noii ambasade din București a fost răposatul fiu al actualului președinte, Beau Biden.
„Acum mai mulți ani, cam vreo 14-15 ani, aș spune, nu știu când a început el să lucreze la asta. Și-a asigurat o bucată foarte substanțială de teren, pe care se află acum ambasada americană, dar și un foarte mare centru comercial de lux, cât și alte clădiri rezidențiale. Din câte îmi amintesc eu, sunt câteva sute de acri”, a declarat Zuckerman, care a lucrat mulți ani ca avocat la New York.
„Terenul a fost atribuit Facultății de Agricultură a Universității din București pentru a fi utilizat exclusiv la munci de tip agricol de către universitate”, a declarat el.
Fostul ambasador a mai spus că Popoviciu a făcut un aranjament cu cineva de la universitate, care i-a transferat terenul uneia dintre entitățile lui, sub prețul pieței și cu violarea condițiilor restrictive privind uzul terenului, iar ca urmare ”acel individ a făcut pușcărie, din câte știu”, a afirmat el.
Fluxul de știri
0