Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidele vor trebui să raporteze cheltuielile de participare la Adunarea proeuropeană

© Sputnik / Rodion ProcaMiting
Miting - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CEC: Partidele politice care vor participa la Adunarea Națională vor trebui să raporteze cheltuielile suportate pentru desfășurarea acțiunilor
CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. În cazul în care partidele participante la adunarea convocată de Maia Sandu vor difuza mesaje, fie de susținere a evenimentului, fie, invers, de opunere, vor trebue să respecte prevederile Legii cu privire la publicitate.
În acest sens, CEC reiterează că publicitatea politică trebuie să fie identificată fără ca consumatorul de publicitate să dețină cunoștințe speciale.
Publicitatea politică, indiferent de forma și modalitatea de difuzare trebuie să conțină genericul: „Publicitate politică”, datele de identificare ale persoanei care a plătit pentru difuzarea publicității politice, data și numărul ordinului bancar de plată, având ca obiect plata pentru difuzarea publicității politice.
Toate cheltuielile financiare suportate de partidele politice, precum și suportul non-financiar (munca voluntarilor, donații nemateriale etc.) vor fi reflectate în rapoartele ce urmează a fi prezentate Comisiei Electorale Centrale în intervalul 1-15 iulie. În cazul atestării unor neconcordanțe sau încălcări, Comisia nu va ezita să aplice măsuri coercitive corespunzătoare, mai notează sursa citată.
Ambuteiaj - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2023
Societate
Circulație dificilă în Chișinău în preajma mitingului proeuropean anunțat de Sandu
Fluxul de știri
0