Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova menține închis traficul aerian cu Rusia, dar îl liberalizează cu SUA

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2023
Abonare
În timp ce are „interdicție” de trafic aerian cu Rusia, unde se află sute de mii de moldoveni, guvernarea din Moldova se laudă că va avea trafic aerian liberalizat cu SUA.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Republica Moldova și SUA vor avea, în premieră, un Acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state, ne anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării regionale.
Instituția precizează că în acest sens a fost semnat un document de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și Richard Verma, vice-secretar de stat pentru Management și Resurse din SUA.
Prin acest acord „se urmărește crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare”.
Ministerul moldovean de resort se arată convins că „crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă”.
În acest timp moldovenii care muncesc în Rusia sunt nevoiți să suporte cheltuieli foarte mari și condiții de zboruri cu escale dificile, pentru a veni în Moldova și pentru a merge înapoi în Rusia.
 Почта Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2023
Societate
“Poșta Moldovei” sistează recepționarea tuturor trimiterilor poștale spre Rusia
Fluxul de știri
0