Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Argentina vrea să coopereze cu Rusia în dezvoltarea industriei nucleare şi a aviației

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Accesați arhiva multimediaГруппа высшего пилотажа "Русские витязи" на самолетах Су-35С во время динамического показа авиатехники в рамках Международного военно-технического форума на аэродроме "Кубинка"
Группа высшего пилотажа Русские витязи на самолетах Су-35С во время динамического показа авиатехники в рамках Международного военно-технического форума на аэродроме Кубинка - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2023
Abonare
Argentina dorește să utilizeze tehnologiile rusești și să dezvolte cooperarea reciproc benefică în industriile nucleară, a construcțiilor navale și a aviației.
BUCUREŞTI, 20 mai – Sputnik. Argentina dorește să utilizeze tehnologiile rusești și să dezvolte cooperarea reciproc benefică în industriile nucleară, a construcțiilor navale și a aviației, a declarat pentru agenţia Sputnik ambasadorul argentinian în Rusia, Eduardo Antonio Zuain.
„Dorim să folosim tehnologia rusească în domeniul energiei nucleare. De asemenea, suntem dornici să cooperăm cu Rusia în ceea ce priveşte industria de construcții navale și a aviației”, a declarat Zuain în contextul evenimentului Zilele dedicate Americii Latine, desfăşurat la Universitatea de stat Sankt Petersburg.
Diplomatul a menționat că Argentina consideră Rusia drept un partener important și o ţară prietenoasă.
„Țările noastre au semnat un acord de dezvoltare strategică. Rusia dispune de o înaltă tehnologie. Sunteţi avansați în diferite domenii și sfere și sunteți gata să împărtășiți tehnologiile voastre cu alții”, a spus ambasadorul.
De asemenea, Zuain a amintit că Argentina este una dintre cele mai mari economii din America Latină, cu resurse energetice naturale și cu o agricultură orientată spre export și creșterea animalelor. În ciuda faptului că țara are oportunități semnificative în unele sectoare de producție, întreprinderile sale inovatoare nu sunt suficient de dezvoltate și necesită tehnologii de înaltă calitate, a adăugat acesta.
„Trebuie să ne dezvoltăm mai activ industria, iar pentru aceasta, trebuie să adoptăm tehnologii, inclusiv din Rusia”, a spus ambasadorul.
Ambasadorul argentinian a ajuns la Sankt Petersburg pentru a participa la evenimentul Zilele dedicate Americii Latine și pentru a organiza întâlniri cu administrația orașului. De asemenea, a participat la un târg de carte internațional.
Fluxul de știri
0