Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Seară dedicată Republicii Moldova la Palatul Elisabeta

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2023
Abonare
Familia regală a României a găzduit la palatul Elisabeta un eveniment dedicat Republicii Moldova, la Palatul Elisabeta, reședința de la București a Casei Regale.
BUCUREȘTI, 19 mai -Sputnik. Vicepremierul Vladimir Bolea din Republica Moldova, împreună cu fostul președinte al României, Emil Constantinescu, consilierul prezidențial Sergiu Nistor , fostul premier Victor Ciorbea, directorul general al AGERPRES, Claudia Nicolae, rectorul UNATC, Liviu Lucaci, alături de reprezentanţi ai comunităţilor rurale şi urbane, membri ai Guvernului Republicii Moldova, demnitari ai statului român, autorităţi locale, personalităţi ale societăţii civile, ale mediului economic, profesori şi elevi, reprezentanţi ai Armatei și ai Bisericii și diplomați la Chişinău şi Bucureşti, au participat la un eveniment cultural găzduit de familia regelui Mihai I al României, la palatul Elisabeta.
Cu acest prilej vicepremierul Republicii Moldova a amintit de implicarea familiei regale române în viața socială, economică și culturală a țării sale. Vicepremierul a menţionat şi desfăşurarea anuală, sub patronajul Principelui Radu, a Forumului Economic de Investiţii, "un eveniment de amploare extrem de apreciat la Chişinău".
"La ediţia din acest an a forumului au participat peste 200 de reprezentanţi ai companiilor româneşti şi străine interesate să contribuie cu investiţii şi să construiască parteneriate cu companii din Republica Moldova", a mai spus Vladimir Bolea.
Fluxul de știri
0