Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a avertizat că un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2023
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patruşev, avertizează că norul radioactiv a apărut după distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată Kievului de către Occident
BUCUREŞTI, 19 mai – Sputnik. Distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată de Occident Ucrainei a dus la apariția unui nor radioactiv, iar acesta s-a îndreptat deja spre Europa, a declarat, vineri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, la o întâlnire de la Sîktîvkar.
Patruşev a mai atras atenția asupra faptului că ieri președintele american, Joe Biden, a sosit în Japonia pentru a participa la summitul G7.
„Inclusiv pentru a susține, după cum consideră americanii, 'valorile democratice comune'. Liderii țărilor occidentale, sub presiunea Statelor Unite, vor discuta și despre asistența acordată Ucrainei”, a spus Patruşev.
El a menționat că „americanii au 'ajutat' unele țări în acest mod de mai multe ori de-a lungul istoriei. ”Au 'ajutat' și Ucraina, au făcut presiune asupra sateliților lor și au furnizat muniție cu uraniu sărăcit. Distrugerea lor a dus la faptul că norul radioactiv s-a îndreptat spre Europa de Vest. Și în Polonia s-a înregistrat deja o creștere a nivelului radiațiilor”, a avertizat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
În plus, a continuat el, „Statele Unite dezvoltă și folosesc deja arme chimice și biologice, inclusiv pe teritoriul Ucrainei”.
Fluxul de știri
0