Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un nou conflict între Budapesta și Bruxelles

© AFP 2024 / FRANCOIS WALSCHAERTSViktor Orban și Ursula von der Leyen
Viktor Orban și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2023
Abonare
Ungaria denunță presiunile politice la care este supusă de Uniunea Europeană și spune că ” , Bruxelles-ul trebuie să plătească fondurile datorate poporului maghiar”, cu referire directă la fondurile PNRR.
BUCUREȘTI, 18 mai -Sputnik. Tensiuni la Budapesta, după vizita delegației Comisiei de control bugetar a Parlamentului European, care a încercat să pună presiuni pe ministerul Justiției în vederea adoptării unor reforme în sintonie politică cu Bruxellesul.
„Delegația Comisiei de control bugetar a formulat mai multe așteptări politice care depășesc procedura și etapele mecanismului de condiționalitate. Ministerul Justiției le-a refuzat și a atras atenția delegației asupra faptului că presiunea politică amenință credibilitatea procedurilor. La noi fondurile UE sunt folosite bine și legal. Pentru a garanta acest lucru, Ungaria a înființat recent instituții model, care sunt considerate exemplare în toată Europa. Prin faptul că Parlamentul a adoptat pachetul de legi judiciare la începutul lunii mai, Ungaria și-a îndeplinit și angajamentele în ceea ce privește administrarea justiției. Prin urmare, Bruxelles-ul trebuie să plătească fondurile datorate poporului maghiar” se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției de la Budapesta.
Impactul bugetar al suspendării fondurilor care-i revin Ungariei se ridică la aproximativ 6,3 miliarde euro.
Fluxul de știri
0