România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Relația dintre București și Beijing devine istorie

© AP Photo / Vadim GhirdaParlamentul României
Parlamentul României - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2023
Abonare
Relația dintre România și China pot fi considerate istorice. Însă riscă să devină istorie. Doi foști premieri români în China. Adrian Năstase și Viorica Dăncilă se află în vizită în Republica Populară Chineză.
BUCUREȘTI, 18 mai -Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase a participat la un eveniment de omagiere a lui Nicolae Titulescu la ICR Beijing. Alături de el s-a aflat și fostul premier Viorica Dăncilă.
De asemenea, Viorica Dăncilă participă și la a treia expoziție China-Țările din Europa Centrală și de Est (ECE) și la Târgul Internațional de Bunuri de Larg Consum, evenimente aflate în desfășurare la Ningbo, în provincia Zhejiang, informează jurnalistul Dan Tomozei.
”În condițiile în care Ungaria (țară invitată de onoare) este reprezentată la nivel de ministru de Externe, Serbia la nivel de ministru de Finanțe, iar Bulgaria, Croația, Grecia, Ungaria, Serbia etc. la nivel de ambasador, România nu are la eveniment niciun înalt oficial sau reprezentant diplomatic, în lista oficială a celor 290 de invitați din cele 12 țări est-europene care au confirmat participarea la eveniment regăsindu-se un vicepreședinte de Consiliu Județean (Prahova), un primar (Comarnic), un viceprimar (Galați), alături de Monica Gheorghiță, fost Secretar de Stat în MAE, fost Coordonator Național al formatului China-ECE”, mai spune jurnalistul român de la Beijing.
Putem concluziona, pe baza acestor evenimente, că relațiile româno- chineze sunt, din păcate pentru România, ”istorie”.
Fluxul de știri
0