Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Iran se deschide prima bancă rusească

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2023
Abonare
Moscova și Teheranul și-au consolidat legăturile în contextul sancțiunilor economice impuse de Occident.
BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. A doua cea mai mare bancă a Rusiei, VTB, şi-a deschis o sucursală în Iran, a anunțat marți pe Twitter Organizația rusească pentru Promovarea Comerțului (TPO).
VTB este prima bancă din Rusia care oferă servicii în Republica Islamică, potrivit șefului TPO, Alireza Peyman-Pak, citat de RT.
Banca majoritară de stat va promova „transparența comercială” și va avea un rol în transferul unei părți din câștigurile sale valutare către rețeaua bancară, a adăugat Peyman-Pak.
În decembrie anul trecut, VTB a lansat un serviciu care permite atât persoanelor fizice, cât și companiilor să transfere bani în și din Iran. A fost una dintre primele bănci rusești care au fost excluse din sistemul global de plăți SWIFT din cauza operațiunii militare a Moscovei în Ucraina.
Rusia și Iranul au început recent să-și consolideze legăturile economice și energetice pentru a contracara sancțiunile occidentale cu care se confruntă ambele țări.
Fluxul de știri
0