România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Analist: SUA îi întind covorul roșu lui Geoană pentru Cotroceni

© FacebookMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sorin Roșca Stănescu arată că, în timp ce președintele Klaus Iohannis se preumblă fără rost în jurul lumii în aeronavele lui de lux, lui Mircea Geoană i s-a pregătit terenul pentru a accesa anul viitor cea mai important funcție în stat: cea de președinte.
BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. Sorin Roșca Stănescu argumentează că, pentru PSD, candidatura lui Mircea Geoană ar fi o bună afacere, pentru că social-democrații ar putea fi scoși pe această cale din încurcătură de vreme ce până în prezent nu se conturează nicio personalitate capabilă să strângă pentru acest partid suficient de multe voturi din stânga, dar și din dreapta și din centru.
SRS consideră că Mircea Geoană poate candida reînscris fiind în rândurile PSD, sau poate candida independent, dar susținut de PSD, iar pentru a strânge mai multe voturi, probabil că cea de-a doua soluție este mai bună, pe modelul utilizat cândva de doctorul Sorin Oprescu.
SRS atrage atenția în sprijinul analizei sale că Stoltenberg a declarat în mod categoric, deci fără a lăsa niciun fel de altă posibilitate, că se va retrage în această toamnă din mandatul pe care-l deține în calitate de secretar general NATO.
”O vreme, poziția rămâne vacantă. Vacant sau nu, rolul lui Stoltenberg va fi preluat cu certitudine de cel mai experimentat om din NATO, respectiv de Mircea Geoană. Imaginea sa, și așa puternică și pozitivă la nivel mondial și la nivel național, se va upgrada. În momentul în care, la rândul său, va pleca de la NATO, va fi în măsură să revină în prim-planul politicii interne pe cai mari. Cu sprijinul nedisimulat al Statelor Unite, lui Mircea Geoană i se întinde pur și simplu un covor roșu până la Cotroceni”, este concluzia lui Sorin Roșca Stănescu.
Fluxul de știri
0