Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon acuză actuala guvernare în frunte cu Maia Sandu de uzurpare

© Sputnik / OsmatescoIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Abonare
Dodon este d epărere că deja poate fi constatat caracterul uzurpator și dictatorial al comportamentului Maiei Sandu și al PAS.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că țara a revenit la starea de stat capturat.
Moldova, potrivit lui Dodon, alunecă în direcția opusă statului de drept, din cauza acțiunilor PAS și ale președintelui Sandu, care este liderul neformal al acestui partid.
„Oficialii europeni vor veni într-o țară cuprinsă de frică, sărăcie și disperare, cu un guvern antipopular”, a declarat Dodon, vorbind despre evenimentul din 1 iunie, când la Chișinău sunt așteptate zeci de delegații la summit-ul politic al Comunității europene.
Dodon a mai spus că deja poate fi constatat caracterul uzurpator și dictatorial al comportamentului Maiei Sandu și al PAS.
„Susținerea externă pentru PAS a degenerat în totalitarism”, mai crede fostul președinte.
Dodon a mai informat presa că socialiștii au elaborat un proiect de decizie privind „uzurparea puterii” de președintele Maia Sandu.
Potrivit fostului șef de stat, decizia va fi depusă în Parlament pentru examinare săptămâna viitoare, când va avea loc următoarea ședință a Legislativului.
Miting la Comrat împotriva tentativelor de obstrucționare a validării mandatului de bașcan al Eugeniei Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Politică
Toți aleșii locali din Găgăuzia se adună pe 27 mai la Comrat la o Adunare Generală
Fluxul de știri
0