Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul s-a remarcat ieri în fața găgăuzilor prin „sustragerea” actelor electorale

© Sputnik / Dmitry TerekhovLocuitori ai Găgăuziei adunați în fața clădirii Adunării Populare în seara de 16 mai 2023
Locuitori ai Găgăuziei adunați în fața clădirii Adunării Populare în seara de 16 mai 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2023
Locuitori ai Găgăuziei adunați în fața clădirii Adunării Populare în seara de 16 mai 2023
Abonare
În percepția locuitorilor autonomiei găgăuze, ieri seara, pe întuneric, mascații trimiși de Chișinău au sustras pachete întregi cu documente legate de procesul electoral din regiune.
CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Eugenia Guțul, bașcanul ales al Găgăuziei, a acuzat-o pe președintele Maia Sandu că ar fi trimis mascații să sustragă documente electorale, mai exact – buletinele de vot.
„Maia Sandu a sustras buletinele alegătorilor noștri cu mâinile forțelor de ordine. Forțele de ordine i-au ajutat pe angajații Parchetului Anticorupție să pătrundă în clădirea judecătoriei, pentru a scoate buletinele de vot”, a declarat Guțul.
Bașcanul ales a publicat imagini video cu acțiunea forțelor de ordine în centrul administrativ al autonomiei.
Miting la Comrat împotriva tentativelor de obstrucționare a validării mandatului de bașcan al Eugeniei Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Politică
Toți aleșii locali din Găgăuzia se adună pe 27 mai la Comrat la o Adunare Generală
Fluxul de știri
0