Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria critică planurile Ucrainei

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Abonare
Un oficial maghiar se întreabă ”cum este posibil ca Ucraina să comploteze împotriva unei țări NATO?” după ce dezvăluiri despre planurile Ucrainei împotriva Ungariei au apărut în presa internațională
BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik. Ungaria reacționează în termeni duri după publicarea unei anchete de către The Washington Post, unde anumite documente ale serviciilor secrete americane arată că președintele Volodimir Zelenski a sugerat ocuparea satelor rusești pentru a obține o influență asupra Moscovei, precum și aruncarea în aer a conductei de petrol Drujba.
Secretarul maghiar de stat pentru comunicare și relații internaționale, Zoltán Kovács, a răspuns cazului cu o întrebare retorică: „Cum este posibil ca Ucraina să comploteze împotriva unei țări NATO?"
În cadrul unei întâlniri de la mijlocul lunii februarie cu vicepremierul Iulia Sviridenko, Zelenski ar fi sugerat ca Ucraina să "arunce în aer" oleoductul Drujba, construit de sovietici, care aprovizionează cu petrol Ungaria.
"Zelenski a subliniat că ... Ucraina ar trebui pur și simplu să arunce în aer conducta și, probabil, să distrugă industria [premierului] ungar Viktor Orbán, care se bazează în mare măsură pe petrolul rusesc", se arată în document.
Fluxul de știri
0