Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO respectă neutralitatea Moldovei - Președintele Comitetului Militar, Robert Bauer

© Sputnik / OsmatescoAmiralul NATO Robert Bauer și generalul moldovean de brigadă Eduard Oladciuc
Amiralul NATO Robert Bauer și generalul moldovean de brigadă Eduard Oladciuc - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Amiralul NATO Robert Bauer și generalul moldovean de brigadă Eduard Oladciuc
Abonare
Delegația condusă de președintele Comitetului Militar al Alianței Nord-Atlantice (NATO), amiralul Robert Bauer, se află într-o vizită oficială la Chișinău.
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Preşedintele Comitetului Militar NATO, amiralul Robert Bauer, a declarat că Alianţa respectă neutralitatea consfințită prin Constituţia Republicii Moldova.
”NATO respectă neutralitatea constituțională a Republicii Moldova”, a menționat Bauer marți, în cadrul unui briefing comun cu comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc.
Ohladciuk i-a mulțumit Alianței pentru sprijinul în modernizarea armatei moldovenești.
„Sprijinul Alianței Nord Atlantice este înalt apreciat în consolidarea eforturilor comune de asigurare a păcii și stabilității în întreaga lume și în regiune”, a spus Ohladciuk.
Neutralitatea Republicii Moldova este consfințită în Constituția țării. Însă din 1994 țara cooperează cu NATO în cadrul unui plan individual de parteneriat. Sondajele de opinie efectuate în Moldova arată că majoritatea populației este împotriva aderării țării la Alianța Nord-Atlantică.
Racheta rusească supersonică Kinjal zburând spre țintă - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Internațional
Rachete Patriot fabricate în SUA, distruse într-un atac cu rachete hipersonice ruseşti
Fluxul de știri
0