Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost comandant NATO în Europa: motivul pentru care contraofensiva ucraineană va eşua

© AP Photo / Vadim GhirdaУкраинские военны
Украинские военны - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Abonare
Un fost comandant NATO în Europa a menţionat cauza pentru care contraofensiva ucraineană va eşua, potrivit Business Insider.
BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik.Ucraina s-ar pregăti de săptămâni sau chiar luni pentru lansarea unei contraofensive împotriva forţelor ruse, potrivit mass-media. Mai mulți observatori și-au exprimat îndoielile cu privire la succesul acestei operațiuni. Un fost comandant NATO în Europa a menţionat motivul pentru care contraofensiva ucraineană va eşua, potrivit Business Insider.
Presiunea excesivă pe care Statele Unite o exercită asupra Kievului ar putea perturba planurile contraofensivei ucrainene, este opinia generalului Ben Hodges, fost comandant al forțelor NATO în Europa, citat de site-ul de presă american Business Insider.
„În opinia mea, singurul lucru care ar putea duce la eşecul [contraofensivei], este că Occidentul pune multă presiune asupra Ucrainei”, a spus acesta pentru Business Insider.
Printre membrii administrației Biden există oameni „care nu sunt atașați de ideea că Ucraina trebuie să câștige”, a spus Hodges, citat de Sputnik. Potrivit generalului, acest lucru arată că liderii din Statele Unite nu pot defini în mod clar cu ce scop ajută Ucraina.

Un conflict perpetuu?

Potrivit unui alt militar american de rang înalt, citat de Business Insider, Occidentul se teme că conflictul se va perpetua, ceea ce va presupune cheltuieli serioase din partea Occidentului.
„Sunt mulți care, în Statele Unite și NATO, se tem că va fi un război nesfârşit, că va dura ani și că Occidentul va continua să ofere bani fără să existe prea multe progrese”, a comentat Marc Canchian, colonel pensionat al Infanteriei marine a Statelor Unite și consilier la Programului de securitate al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) cu sediul la Washington.
În cadrul presupusei contraofensive, Londra a livrat anterior Kievului rachete de croazieră Storm Shadow, cu o autonomie declarată de 250 km.
Această livrare ar putea declanșa o escaladare, potrivit unei declaraţii pentru Sputnik a fostului general al Brigăzii siriene, Mohammed Abbas.
Fluxul de știri
0