Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Chișinăului la București: Republica Moldova are nevoie de expertiza României

© Sputnik / Rodion ProcaDrapelul Republicii Moldova
Drapelul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă a declarat că autoritățile de la Chișinău vor apela la experți detașați de la București pentru aderarea la Uniunea Europeană.
BUCUREȘTI, 16 mai - Sputnik, Bogdan Duca. Ambasadorul Victor Chirilă a avut un briefing de presă în care a vorbit despre relația Republicii Moldova cu România în contextul eforturilor Chișinăului de a face pași semnificativi pentru aderarea la Uniunea Europeană.
"Actualmente avem nevoie de experţi pentru a ne pregăti nu doar pentru a începe negocierile cu Uniunea Europeană, dar, de asemenea, pentru a ne pregăti pentru fiecare domeniu în parte, când deja vom demara negocierile pe domenii, începând cu anul viitor. Sperăm foarte mult că se va întâmpla acest lucru. Deci, avem nevoie de expertiză tehnică pe 33 de domenii de negocieri", a explicat Chirilă.
Acesta a mai vorbit și despre mitingul convocat pe 21 mai de Maia Sandu pentru susținerea politicilor regimului ca fiind ”un mesaj puternic” şi către "grupuri anti-reformă" din sistemul juridic din Republica Moldova.
De asemenea, diplomatul moldovean a vorbit despre Summitul Comunității Politice Europene, ce va avea loc pe 1 iunie la Chișinău ca despre o investiție a statului moldovean în ieșirea din izolare.
"Izolarea, am constatat acest lucru nu o singură dată, izolarea Republicii Moldova costă foarte scump şi acest summit este o investiţie în viitorul european, democratic şi în securitatea noastră, în prosperitatea noastră", a subliniat el.
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Internațional
Americanii vor face muniție pentru Ucraina în România
Fluxul de știri
0