Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestul susținătorilor partidului Șor în fața Curții Constituționale

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sputnik Moldova transmite online protestul susținătorilor partidului Șor împotriva interzicerii formațiunilor politice.
Continuă ședința Curții Constituționale de la Chișinău pe problema recunoașterii partidului neconstituțional de opoziție „Șor”.
Susținătorii partidului s-au adunat în fața clădirii Curții Constituționale și se opun interzicerii acestuia. Pe 10 mai, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a început să examineze recursul guvernului de revizuire a constituționalității partidului politicȘor. Presa nu a fost admisă în sala de judecată, procedurile pot fi urmărite online, difuzarea este realizată de site-ul instanței. Examinarea cazului a fost deja amânată în mod repetat: mai întâi la 11 mai, apoi la 12 mai, iar acum - la 15 mai.
Pe 13 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a adoptat o decizie conform căreia liderul partidului Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare în cazul retragerii unui miliard de dolari de la băncile țării. De asemenea, printr-o hotărâre judecătorească, proprietatea acestuia în valoare de cinci miliarde de lei va fi confiscată în favoarea statului. Șor a numit decizia judecătorilor „fără lege și fără margini” și a spus că nu intenționează să i se supună. Avocații politicianului au spus că decizia a fost luată de instanță sub presiunea autorităților și va fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Fluxul de știri
0