Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestul susținătorilor partidului Șor în fața Curții Constituționale

Abonare
Sputnik Moldova transmite online protestul susținătorilor partidului Șor împotriva interzicerii formațiunilor politice.
Continuă ședința Curții Constituționale de la Chișinău pe problema recunoașterii partidului neconstituțional de opoziție „Șor”.
Susținătorii partidului s-au adunat în fața clădirii Curții Constituționale și se opun interzicerii acestuia. Pe 10 mai, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a început să examineze recursul guvernului de revizuire a constituționalității partidului politicȘor. Presa nu a fost admisă în sala de judecată, procedurile pot fi urmărite online, difuzarea este realizată de site-ul instanței. Examinarea cazului a fost deja amânată în mod repetat: mai întâi la 11 mai, apoi la 12 mai, iar acum - la 15 mai.
Pe 13 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a adoptat o decizie conform căreia liderul partidului Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare în cazul retragerii unui miliard de dolari de la băncile țării. De asemenea, printr-o hotărâre judecătorească, proprietatea acestuia în valoare de cinci miliarde de lei va fi confiscată în favoarea statului. Șor a numit decizia judecătorilor „fără lege și fără margini” și a spus că nu intenționează să i se supună. Avocații politicianului au spus că decizia a fost luată de instanță sub presiunea autorităților și va fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Fluxul de știri
0