Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Parlamentului de la Chișinău: Moldova se va retrage din CSI

© Sputnik / Rodion ProcaВ Кишиневе прошел траурный митинг в память жертв погрома 1903 года
В Кишиневе прошел траурный митинг в память жертв погрома 1903 года - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Republica Moldova anunță intenția de a ieși din Acordul privind Adunarea Generală din Comunitatea Statelor Independente. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.
BUCUREȘTI, 15 mai -Sputnik. Republica Moldova, membru al CSI din anul 1991, a avut, după venirea la putere a regimului Maia Sandu, o politică de răcire a relațiilor cu CSI. De altfel liderul PAS, partidul de guvernare, Igor Grosu, anunțase încă din decembrie 2022, intenția ruperii Chișinăului de organizația internațională înființată după destrămarea URSS.
Potrivit lui Grosu, a fost luată decizia de a iniția procesul de ieșire din această comunitate, proces care va dura. Grosu mai anunță că va face un demers către premierul Dorin Recean de a pregăti inițiativa legislativă cu privire la denunțarea Convenției cu privire la Adunarea interparlamentară a statelor CSI din 17.03.1998, publicată în Monitorul Oficial la 02.04.1998. Denunțarea Acordului urmează să fie votată în Parlament.
În cadrul CSI au fost semnate sute de acorduri care se referă la relația Republicii Moldova cu Rusia și cu alte state membre, iar în cazul retragerii, Republica Moldova va trebui să renegocieze fiecare acord în parte.
Fluxul de știri
0