Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Kievul nu doar sponsorizează crimele, ci le organizează

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Волгоград, приуроченная к 80-летию победы в Сталинградской битве - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Kievul nu doar sponsorizează crimele, ci le organizează, a declarat Dimitri Peskov.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Regimul de la Kiev nu numai că sponsorizează crimele, ci este organizatorul, inspiratorul și autorul acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov într-un interviu pentru Pavel Zarubin în cadrul emisiunii Moscova, Kremlinul, Putin de la postul Rossiya 1.
Era vorba despre afirmațiile șefului serviciilor de informații militare ucrainene, Kirill Budanov, care într-un interviu pentru Yahoo News a spus că „au ucis și vor continua să omoare ruși oriunde în lume până la victoria completă a Ucrainei”. Peskov a numit această afirmație ca fiind una fără precedent în esență.
"Și, desigur, va fi ciudat să nu auzi cuvinte de condamnare din capitalele europene și din Washington . Logica spune că este imposibil să faci fără condamnare", a spus Peskov.
Potrivit acestuia, Rusia este încrezută că Kievul este implicat în atacuri asupra rușilor.
„Este clar că în spatele crimelor se află regimul de la Kiev, nu doar sponsorizează aceste crime, ci este organizatorul, inspiratorul și executorul. De fapt, vorbim despre statul care sponsorizează terorismul. De facto. Și bineînțeles... trebuie să continuăm să ne construim linia exact așa”, a spus purtătorul de cuvânt.
El a subliniat că astfel de declarații confirmă încă o dată corectitudinea lui Vladimir Putin în decizia sa de a lansa o operațiune militară specială.
„Și, desigur, serviciile noastre speciale știu ce să facă după astfel de declarații”, a conchis Peskov.
Peskov a spus deja că Kremlinul va monitoriza îndeaproape reacția Occidentului la declarația lui Budanov. El a mai atras atenția asupra faptului că nu a rezultat nici o reacție din capitalele europene. Iar reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a spus doar că „nu aprobă loviturile asupra civililor” - potrivit lui Peskov, această formulare nu corespunde enormității cuvintelor șefului serviciilor de informații ucrainene.
La sfârșitul lunii aprilie, Judecătoria Lefortovsky din Moscova l-a condamnat în lipsă pe Budanov sub acuzația de atac terorist, crearea unei comunități teroriste, trafic ilegal de explozibili și arme. Potrivit FSB, el a fost implicat direct în organizarea atacului terorist de pe podul din Crimeea.
Fluxul de știri
0