Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov, despre riscurile unui „Maidan turcesc”

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Peskov: Turcia este în stare să asigure alegeri democratice transparente.
CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Turcia este în stare să prevină acțiunile ilegale după alegerile președintelui țării, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov.
„Turcia este o democrație matură, o țară suverană puternică și care, evident, este în stare să asigure desfășurarea unor alegeri democratice transparente. Ea este în stare să prevină acțiunile ilegale - nu ne îndoim de asta”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor cu privire la riscurile unui „Maidan turcesc”.
Potrivit acestuia, Rusia urmărește cu mare atenție știrile despre alegerile din Turcia și va trata cu respect alegerea poporului țării. În orice caz, a menționat Peskov, Rusia contează pe aprofundarea și extinderea cooperării bilaterale.
La alegerile din Turcia, președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, acumulează peste 49% din voturi, rivalul său, candidatul unic din partea ”Alianței Populare” de opoziție Kemal Kılıçdaroğlu - aproape 45% din voturi, după procesarea a 99% din numărul total al buletinelor de vot. Numărarea voturilor din străinătate este încă în desfășurare.
Rezultatele finale vor fi anunțate de CEC a Turciei, la fel și confirmarea turului doi al alegerilor prezidențiale.
Fluxul de știri
0