Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist român: Ambasadorul rus în România, un model pentru ambasadorii noștri

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Ion Cristoiu a apreciat munca depusă de Excelența sa Valeri Kuzmin, Ambasadorul Extraodrinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România. Ce mesaj i-a transmis Cristoiu ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu.
BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Ion Cristoiu susține că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, este un ”puternic agent de influență”, care are o agendă proprie.
”Cred că Bogdan Aurescu nu îi este subordonat nici măcar lui Klaus Iohannis, că lui Ciucă, nici vorbă”, a declarat publicistul.
Cristoiu a vorbit despre un moment extrem de important care a avut loc la Casa Rusă din București, acolo unde s-au aniversat 145 de ani de la încheierea războiului ruso-turc din 1877-1878.
Cu acest prilej, a fost lansată o carte de excepție din punct de vedere istoric în care sunt adunate, din cărți apărute în Rusia.
Ambasada Rusiei la București a luat și a tradus studii de istorici, nu de politruci. Hârtia este extraordinară, autoritatea celor care semnează este nemaipomenită și, mai ales, sunt multe documente, reproduceri din muzeele rusești.
Cristoiu a vorbit și de activitatea depusă de Excelența sa Valeri Kuzmin, Ambasadorul Extraodrinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, despre care a spus că o apreciază și că ar trebui să constituie un exemplu pentru ambasadorii români.
”El cu Ambasada au hotărât să cultive punctele de vedere rusești, nu propagandistice, din filme, scoțând cărți, și-n care sigur, în calitate de ambasador reprezintă viziunea și interesele Rusiei”, a declarat Cristoiu.
Jurnalistul a subliniat că activitatea Excelenței sale este cu atât mai lăudabilă cu cât se face într-o zonă ostilă, cu o presă ostilă.
”Și, cu toate acestea, reușește să aibă o activitate de promovare, repet, a intereselor țării saleHurezeanu e în Austria. Ați auzit ceva, Hurezeanu să scoată ceva acolo, în Austria, despre noi? Putea să scoată și el o broșură că am avut și noi relații cu Austro-Ungaria. Nu mai spun de acela de la Washington…”, a declarat Cristoiu.
Publicistul a vorbit și despre cartea cercetătoarei Tatianei Maliutina, ”Aventura lui Ion Antonescu”, carte lansată tot la Casa Rusă din București, în care războiul din Est este prezentat cu foarte multe documente din arhivele rusești și sovietice, multe exclusive.
”Ambasadorii noștri, care reprezintă viziunea României, ar trebui să ia exemplu de la ambasadorul rus pentru felul în care el reprezintă punctele de vedere rusești, interesele Rusiei”, a explicat Cristoiu.
Fluxul de știri
0