România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Azi:Ultimul zbor al aeronavelor MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române

© AFP 2024 / MIRCEA ROSCAМИГ 21 в Румынии
МИГ 21 в Румынии - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2023
Abonare
Armata română organizează ceremonii pentru scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR, aflate în dotarea forțelor sale aeriene. Ultimul zbor și gararea acestora în baza militară de la Bacău vor fi însoțite de momente ceremoniale.
BUCUREȘTI, 15 mai -Sputnik. Astfel, luni, începând cu ora 11,00, se vor desfăşura simultan ceremonii în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii şi în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea, care se vor finaliza cu decolarea ultimelor aeronave MiG-21 LanceR aflate în exploatare către Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău, unde vor fi retrase din serviciu.
Începând cu ora 12,00, Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău îşi deschide porţile pentru toţi pasionaţii de aviaţie. Intrarea este liberă, iar publicul va putea urmări sosirea, trecerea la verticala aeroportului şi aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de la celelalte două baze aeriene şi va putea vizita muzeul unităţii.
Armata română se va baza de azi înainte pe avioanele F-16 aflate în dotare și pe cele pe care va continua să le achiziționeze, în regim ”second hand” de la SUA și alte state NATO.
Fluxul de știri
0