Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski: Kievul nu are nevoie de mediatori pentru negocieri

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2023
Abonare
Zelenski a declarat că Kievul nu are nevoie de mediatori pentru a rezolva conflictul
CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Vladimir Zelenski, comentând afirmațiile despre posibilitatea medierii Vaticanului în rezolvarea conflictului din Ucraina, a spus că Kievul nu are nevoie de mediatori.
Papa Francisc l-a primit pe Zelenski la Vatican, care a sosit la Roma sâmbătă dimineață .
"Am tot respectul pentru Sfinția Sa. Însuși formatul medierii Ucrainei cu Putin ... Problema este că nu avem nevoie de mediatori... Trebuie să dezvoltăm un plan de acțiune pentru o lume adevărată, pace în Ucraina", a spus el într-un interviu pentru presa italiană.
Zelenski a mai spus că nu are „nimic” de discutat cu președintele rus Vladimir Putin.
La începutul lunii februarie, întorcându-se dintr-o călătorie apostolică din Africa , Papa Francisc a anunțat că este deschis întâlnirilor cu Vladimir Putin și Vladimir Zelenski pentru a rezolva criza din Ucraina. Trei luni mai târziu, într-un avion care zbura de la Budapesta la Roma, el le-a spus reporterilor că Vaticanul desfășoară un fel de misiune de mediere în Ucraina. Potrivit acestuia, „deocamdată nu este public”, iar despre asta se va putea vorbi abia mai târziu, „când va deveni public”. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Kremlinul nu are încă informații despre misiune.
Fluxul de știri
0