Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu speră să obțină finanțare de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2023
Abonare
Președintele Moldovei speră să obțină finanțare de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională
CHIȘINĂU,14 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a discutat despre strângerea de fonduri pentru implementarea proiectelor în diverse domenii cu ajutorul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a informat serviciul de presă al administrației prezidențiale.
Sandu a fost într-o vizită oficială în Statele Unite în perioada 12-13 mai .
„Președintele Maia Sandu a discutat cu Erin McKee, Administrator Asociat USAID pentru Europa și Eurasia , despre asistența pe care USAID ne-a oferit-o de-a lungul anilor... Au fost discutate noi oportunități de finanțare pentru a ajuta guvernul să accelereze consolidarea democrației și creșterea economică prin proiecte de infrastructură , transport și cele care cresc rezistența la influențele externe”, relatează site-ul administrației prezidențiale din Republica Moldova.
Sandu a mulțumit guvernului SUA, care, prin USAID, ajută Moldova să dezvolte tehnologia informației, agricultura, vinificația și industria ușoară. În prezent, în Moldova sunt implementate mai multe proiecte în diverse domenii cu sprijinul USAID, cooperarea cu agenția de lângă Chișinău a început în 2016.
Fluxul de știri
0